В следващите три дни по пътя Карнобат – Петолъчката ще има засилено полицейско присъствие. От 14,00 ч. днес до 20,00 ч. в неделя четири екипа от Районно полицейско управление – Карнобат извършват контрол на безопасността на движението в четири уязвими участъка на обслужвания от полицейското управление участък на път І-6. Моторизиран екип ще контролира движението в района на югозападния вход на автомагистрала “Тракия”. Втори екип е разположен на кръстовището на път І-6 и ІІ-73 и при възникнали затруднения ще предприема отклоняване на движението по алтернативен маршрут: Карнобат – Сунгурларе – Петолъчката.

Участъкът от Карнобат до разклона за с. Искра ще се наблюдава от трети екип на полицейското управление, а четвъртият пост ще обслужва отсечката от разклона за с. Искра до с. Венец и при необходимост ще отклонява движението по алтернативен маршрут: Венец – Черковски – Крумово градище – Карнобат. В контрола по път І-6 са включени и четири единични наряда от моторизирано звено “Сигма” към Областната дирекция на МВР, които в петък, събота и неделя ще следят за груби нарушители и при възникване на пътни инциденти и затруднения на трафика ще вземат мерки за отклоняване на движението по обходни маршрути. Екипите ще осъществяват превантивен контрол и регулиране на движението под прякото ръководство на началника на сектор “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Бургас гл. инспектор Йонко Тончев и началника на Районно полицейско управление – Карнобат гл. инспектор Пламен Чолаков.

От Областната дирекция на МВР-Бургас апелират към водачите, движещи се по направление Бургас – София, да използват препоръчаните от НАПИ обходни маршрути : Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Меричлери - Чирпан - АМ "Тракия" или Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Бояджик - Златари - Загоре - АМ "Тракия". Въпреки засиления пътен контрол, очакваният интензивен поток от автомобили по тесния участък от Стара Загора до Карнобат е много вероятно да създаде колони, движещи се със скорост, далеч от желаната за участниците в движението. Очакваните превалявания през следващите дни може би ще се намалят интензивността на трафика в посока към морето, но за сметка на това създават допълнителни рискове, свързани с движението по мокра настилка. От пътна полиция напомнят, че в подобни случаи решаващо е отговорното поведение зад волана и припомнят на водачите да не предприемат рискови изпреварвания и да шофират с разумно подбрана скорост. Скоростта на движение следва да бъде съобразявана както с въведените ограничения, така и с интензивността на движение, спирачните възможности на автомобила, състоянието на платното, видимостта и възможното рисково поведение от страна на другите участници в движението. Пътна полиция предупреждава водачите, че до края на летния период по пътя към морето ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Екипите на пътна полиция по път І-6 стриктно ще следят и санкционират водачи, които извършват рискови изпреварвания или се опитват да напреднат в колоната, като се движат извън пътното платно.