Професионален майстор на сапунени мехури се надява да бъде вписан в Книгата на рекордите на Гинес с постижение, за което се е готвил 20 години, предаде Прес асосиейшън, цитиран от БТА.

37-годишният Сам Хийт, известен с псевдонима Самсам Бъбълмен, е обсебен от сапунените мехури още от тийнейджър. Сега, демонстрирайки уменията си в лондонския парк "Финсбъри", майсторът е направил опит да подобри световния рекорд за най-голям по обем свободно носещ се сапунен мехур.

Постижението, което фигурира в Книгата на рекордите на Гинес, е от октомври 2005 г. Рекордът е поставен в Минесота, САЩ, от сапунен мехур с обем 105,4 кубически фута.

За направата на огромния сапунен мехур Сам Хийт е използвал парче въже, прикачено към две пръчки.

Очаквайки опитът му да бъде оценен от представители на Книгата на рекордите Гинес, Самсам Бъбълмен разказва за страстта си към правенето на сапунени мехури: "Всичко опира до подходящия разтвор. Без него останалото просто е без значение. Друг важен компонент е техниката, която се усъвършенства с времето. Последният, магически елемент, са климатичните условия. За да се направи сапунен мехур с огромен размер са необходими слаб вятър и висока влажност". БТА