Мозъкът на Майкъл Джексън е бил върнат на роднините на певеца по-рано тази седмица, пише британският в. "Дейли телеграф", цитирайки говорител на Института по съдебна медицина към общината на Лос Анджелис, предаде БТА.

Мозъкът беше изваден от трупа на певеца, за да може съдебните лекари да установят както е причинило смъртта на Джако. След поредица от изследвания, те са го върнали на семейството на Джексън и така последното препятствие пред погребението на певеца отпадна.

Семейството на Джако беше обявило, че ще изчака връщането на мозъка, за да погребе Краля на попмузиката. Смята се, че сега Джако ще бъде погребан в гробището Форест лоун в Глендейл, северно от Лос Анджелис.

Там на 7 юли семейството на певеца участва в частна възпоменателна церемония, последвана от по-пищен възпоменателен концерт в Стейпълс сентър в Лос Анджелис. След това ковчегът с тленните останки на Джако беше откаран в неизвестна посока.

Сега, след като стана ясно, че пречки пред погребението на Джако няма, се появиха твърдения, че семейството на Джексън ще положи тялото му в гроб, на който няма да има плоча, която да посочва, че там почиват тленните останки на Краля на попа.

Същевременно в Чикаго музеят "Фийлд" се радва на небивал интерес именно заради кончината а Джако, съобщава Франс прес. Един от експонатите в музея е египетски бюст от варовик отпреди 3000 години, чиито черти поразително приличали на тези на Джако.

Бюстът е епохата на Новата египетска империя. Той се отличавал със същите големи кръгли очи като тези на Джако, както и със същия вирнат нос, като този на Краля на попа след поредицата от хирургически интервенции.

Всеки ден посетителите на музея влизали вътре с един единствен въпрос към разпоредителите: "Къде е Джако?" Разпоредителите търпеливо им обяснявали, че не разполагат с нищо, свързано с Майкъл Джексън, но, че имат нещо, което напомня поразително на него. БТА