Предизвикалият в събота катастрофа в Бургас, при която загинаха трима души, е наказван многократно за нарушения по пътищата и за пореден път е карал пиян. 31-годишния бургазлия Владо Айрянов е придобил правоспособност през 2004 година, сочат данните на Областната дирекция на МВР-Бургас. До момента е санкциониран два пъти за управление на моторно превозно средство без свидетелство за правоуправление. Той има още 11 нарушения, сред които за превишена скорост, леко пътно транспортно произшествие, три пъти за управление на МПС след употреба на алкохол, шофиране без колан, за това, че не е носел "Гражданска отговорност".

През лятото на 2006 година е бил спрян с 1,38 промила алкохол в кръвта. Районен съд - Бургас е наложил глоба в размер на 600 лева и 4 месеца лишаване от правоуправление. Няколко месеца по-късно Владо Айрянов отново е спрян за проверка и тогава дрегерът отчел 1,63 промила. Втората присъда, постановена от Районен съд - Бургас, е лишаване от правоуправление за срок от 2 месеца и пробация за срок от 6 месеца.

През 2007 година Владо Айрянов отново е хванат да шофира след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 0,74 промила, за което от „Пътна полиция" - Бургас му е наложено лишаване от правоуправление за срок от 3 месеца и глоба в размер на 200 лв.

В събота виновникът за тежката катастрофа в Бургас е карал с 1,50 промила алкохол. На място загинаха трима души, пътували във "Фолксваген", в който Айранов се блъсна с колата си "Алфа Ромео".