Немските тунинг специалисти от edo Competition представиха нов спортен пакет за Ferrari Enzo, който е наречен XX и включва единствено механични подобрения по суперавтомобила.

Инженерите на edo Competition са преработили тотално 6.3-литровия V12 двигател, като са го оборудвали с нови цилиндри, бутала, клапи и титаниеви свързващи вилки. Немците са заменили също всмукателната и изпускателната системи, въздушния филтър, горивната помпа и съединителя.

Резултатът от направените подобрения по двигателя е мощност от 800к.с. при 8 500об/мин. и максимален въртящ момент от 780Нм. Благодарение на това Ferrari Enzo XX може да се похвали с ускорение от 0-100км/ч. само за 3.2сек. и от 0-300км/ч. за 19сек., а максималната скорост, която развива автомобилът е 380км/ч.

Ferrari Enzo XX е получил още високоефективна спирачна система с карбоно-керамични дискове, както и нова система за охлаждане на горивото. С това от edo Competition гарантират оптимално надеждно спиране на автомобила и невъзможност той да се запали от прекалено висока температура на бензина.