54 на сто от мъжете заявяват, че дебелите жени са по-добри в леглото, показва анкета, извършена от сайтове за срещи и запознанства, съобщи БТА, цитирайки ЮПИ.

Сайтовете date.com, matchmaker.com и amor.com анкетирали хиляди хора през юли и август, за да установят какво е мнението им за срещите с мъже или жени с наднормено тегло.

85 на сто от мъжете се съгласили с твърдението, че девойка с наднормено тегло е нещо хубаво. 80 на сто от мъжете заявили, че жените с наднормено тегло не са толкова развратни, колкото слабите жени. За почти 70 на сто външността не е толкова важна.

90 на сто от жените все пак намират мъжете с наднормено тегло за непривлекателни и смятат, че за дебеличките жени е по-трудно да отидат на среща с някой мъж.

Получените резултати показват голямо несъответствие между отношението на мъжете към срещите с жени с наднормено тегло и очакванията на жените за отношението на мъжете. Тези недоразумения между двата пола са често срещани и се изразяват в пропуснати срещи и романтични връзки. БТА