На 5-ти срещу 6-ти септември в една от ромските махали във Врачеш е станала кървава свада. Пострадали са двама мъже, които са настанени за лечение в окръжна болница. Единият от тях – Георги Иванов на 22 години, е с две прободни рани – в хълбока и рамото, и днес ще бъде опериран. Другият потърпевш се казва Алдин и е от село Галата. Той е с множество травми по тялото от нанесени удари, но без опасност за живота.

Алдин е работил в дърводобивна фирма във Врачеш. През свободното време се отбивал в ромските къщи в селото, за да пие и да се забавлява. Към 11-11.30 часа на 5-ти септември той отишъл в дома на Георги, за да пият по чашка. Врачежанинът обаче отказал. Тогава Алдин извадил нож и го пробол на две места. След това роднини на Георги отмъстили за деянието. В момента те се задържани в РУ на МВР – Ботевград.

“Алдин е престъпник. Той е изнасилил 6-годишна. Наръгал е с нож баща си. Съжалявам, че го приехме в дома ни. Той дойде в ромската махала да пие и да си търси жена. Моят мъж отказа да му прави компания. Това предизвика гнева на Алдин”, разказа пред наш репортер Христина Димитрова, съпруга на Георги.