Осъденият в България и амнистиран в Англия престъпник Maйкъл Шийлдс заяви в интервю пред bTV, че никога няма да се извини на бармана Мартин Георгиев. Последният пострада при непредизвикана атака от страна на фенове на Ливърпул през май 2005 година след триумфа на мърсисайдци над Милан във финала на Шампионската лига.
Шийлдс бе освободен от правния министър на Англия Джак Строу, който се възползва от правото на амнистия, предоставено му преди година от президента на България Георги Първанов. Хулиганът излежа четири години и половина от 10-годишната си присъда, преди да бъде пуснат на свобода миналата седмица.
В интервюто пред bTV Шийлдс заяви, че няма никакво намерение да се извинява на Мартин Георгиев, тъй като не бил извършил никакво посегателство към него. Шийлдс също така коментира, че Георгиев явно се интересувал повече от парите, които ще получи като компенсация, и затова е посочил него като виновник за престъплението.

"Никога няма да се извиня на Мартин Георгиев, тъй като не съм му направил нищо, за което да му се извинявам. Не аз съм този, който го нарани. Не мисля, че той е получил правосъдие за деянието, извършено срещу него, тъй като човекът, който го направи, е все още на свобода и няма да бъде съден. Според мен обаче той не търсеше справедливост, а се интересуваше от това да получи финансовата компенсация за травмата си. Нямам друго обяснение на това защо обяви, че аз съм този, който го е ударил, и след това продължаваше да го твърди", каза Шийлдс пред bTV.