Британския таблоид "Сън" съобщи днес за видеозапис от 2003 г., в който Майкъл Джексън открито говори за зависимостта си от лекарствата.

Във видеозаписа певецът признава, че взема лекарства. Той прави това по време на разпит във връзка с гражданско дело, заведено срещу него от бившия му мениджър Дитер Уизнер. Той работил за Краля на попа в периода 1996-2003 г. Джексън заявява пред адвокатите, че бил под толкова силно въздействие на лекарствата, че не помнел да е подписвал договор с Уизнер, който го съдел за сумата от 67,5 млн. долара за измама и нарушаване на договора.

Адвокатът попитал Джако: "Бяхте ли под въздействието на лекарства или алкохол, когато загубихте способността си да разбирате какво правите?". Джексън отговаря: "Май бяха някакви болкоуспокоителни, защото имах сериозни травми по време на турнето". Адвокатът продължава: "Значи твърдите, че сте дали правомощия на пълномощници на Дитер Уизнер и на Роналд Коницер, докато сте били под въздействието на лекарства?". Джако отвръща: "Може и така да е. Вероятно да".

Певецът обяснява, че е взел лекарствата заради травма, която получил на сцената. "Претърпях сериозно падане. Не съм сигурен дали беше на турне или на определена концертна изява. Освен това имах инцидент вкъщи", допълва певецът.

Джексън почина на 25 юни и миналия месец беше установено, че той е издъхнал, след като погълнал силни лекарства. Според следователите Джексън е починал след инжектиране на силния анестетик „Пропофол" и приемане на други лекарства.