Районната служба по пожарна безопасност и спасяване проведе пожарогасително занятие в ЦДГ “Слънце”. Огнеборците демонстрираха потушаване на пожар в сградата на детското заведение и евакуация на децата. Занятието е част от проявите на РСПБС – Ботевград по повод седмицата на противопожарната безопасност, която се провежда от 14 до 18 септември.
Зрители на аварийно-спасителното занятие бяха част от децата на детската градина. Те наблюдаваха с голям интерес действията на пожарникарите и ги аплодираха през цялото време. След приключване на занятието малчуганите поздравиха смелите мъже със специална програма. Децата показаха на огнеборците, че знаят телефоните, на които трябва да сигнализират в случай на пожар. В знак на благодарност огнеборците подариха на децата много играчки.
"Пожарогасителни занятия се провеждат два пъти през учебната година и в основните, и в средните училища. Служители на Пожарната извършват проверки за изправността на уредите, средства и съоръженията за гасене на пожари в детските и учебните заведения, каза пред наш репортер Васил Йошовски – шеф на РСПБС – Ботевград.