30-годишен рибар изчезна в морето след преобръщането на лодка край къмпинга в Шабла, съобщи кметът на община Шабла Красимир Кръстев.

Сигналът за инцидента е получен вчера около 17.10 часа в "Гражданска защита" и екип от водолази е започнал издирването на изчезналия, допълва БТА. По думите на Кръстев в морето са излезли двама рибари, като единият от пострадалите е успял да доплува до брега.

Привечер вълнението на морето е достигнало три бала и водолазите преустановили издирването на изчезналия. При благоприятно време водолазите ще продължат търсенето, добави кметът на Шабла.

Още един инцидент с рибарска лодка е възникнал днес, съобщи кметът на Шабла пред Агенция „Фокус". Лодка се е обърнала в морето край местността "Болата", която се намира северно, в непосредствена близост до нос Калиакра. Причината за инцидента е бурния вятър и вълнението на морето, достигнало 3-4 бала.

Край мястото на инцидента и по морския бряг са пристигнали екипи на „Гранична полиция" и „Гражданска защита". Към момента обаче е невъзможно навлизане в морето. Част от аварийните екипи са се насочили към "Болата" за оказване на съдействие на бедстващата рибарска лодка.