Шведска женска организация, която се занимава с правата на жените войници е започнала действия за нов вид сутиени в армията.

Според тях „амазонките" на 21-ви век са в крайно неудобно положение по време на военни действия, защото във всеки един момент сутиена може да се разкопчае.

Това означава, че те трябва да свалят цялата си екипировка за да го оправят. Освен това те настоявали, че сутиените са безполезни, защото освен слабите закопчалките, те не били изработени от огнеупорни материали и можело да залепнат за кожата на служещата.

„Постоянно се случва по време на учения, на някоя млада дама да й се разкопчае сутиена, поради слаба закопчалка. За да оправят това неудобство на тях им трябва време, защото както знаете, войниците носят доста екипировка.

Трябва да има подходящо облекло за жените войници. Не само униформи, но и бельо, защото в момента сутиените са безсмислени и са само пречка", заяви лидерката на женската организация Полина Ребхиндер.

Осве това  тя обяви, че военните са наясно с този проблем, но не правят нищо по въпроса, защото в шведската армия жените са само 5 процента.