Мъж на 43 години, най-често жител на областен град - това е профилът на средностатистическия български тото милионер. „Обикновено новоизлюпените богаташи бързат да си приберат печалбата.”, разказват от БСТ, но, разбира се, запазват анонимността на печелившите.

Интересът към игрите на Спорт тото нараства главоломно с нарастването на джакпота в трето теглене на играта „6 от 49”. Натрупаната сума вече гони милион и половина. Толкова пари могат да спечелят както българи, така и мераклиите от съседни страни, и то само от една от игрите на БСТ.

Много по-голям е броят на фишовете, пуснати през последната седмица в сравнение с предходната. Изключително активни са играещите тото във всички точки на страната. Но практиката показва, че доколкото има географско разделение, то Русенски регион се отличава с най-много милионери на глава от населението.

“Пожелавам късмет на всички българи, които участват в игрите на Спорт тото. Едва ли има зависимост между печалбата и населенето място, от което се пуска фишът. Факт е обаче, че и в най-малкото село има тото пункт, така че всеки желаещ може да се включи в нашите игри. БСТ има над 2000 точки в цялата страна. Това е гаранция за равни шансове за всички”, коментира Дамян Дамянов, изпълнителен директор на БСТ.

Откакто има тото в България, милионерите от игрите на БСТ са 31 на брой. А парите, спечелени от наши сънародници от всички игри на тотото в последните 52 години, се мерят не в милиони, а в милиарди.