Задържан е пласьор на дрога, който опитал да избяга

Акцията, в която участвали служители на сектор "Противодействие на организираната и тежка престъпност",  криминалисти от ОД МВР-София и техни колеги от РУ-Самоков, бе проведена вчера.  Към 18.00 часа на една от централните улици в Самоков бил засечен 33-годишният Б.С. по време на осъществяване на покупко-продажба на наркотици.  Пласьорът опитал да избяга, но след кратко преследване  бил заловен. Последвал обиск и в него антимафиотите открили платнена торба с девет найлонови пликчета канабис, девет пакетчета метамфетамин, 11 хапчета амфетамин, по-малък найлонов плик с метамфетамин и три дози от наркотика.  Полицаи иззели от задържания и четири мобилни телефона, чрез които вероятно била осъществявана  комуникацията с клиентите му. На този етап на 33-годишния самоковец е наложена 24- часова полицейска мярка за задържане. По случая се води досъдебно производство.  
Това е порединият удар срещу наркоразпространението в областта, след като само за месец на територията на Софийска област бяха проведени редица резултатни акции в изпълнение на мерките, разпоредени от ръководството на вътрешното ведомство.

В края на септември антимафиоти и криминалисти от РУ-Етрополе заловиха 17-годишен етрополец в интернет-клуб. В него те откриха 200 гр марихуана, а при последвалия в дома му обиск се натъкнаха на още 50 грама от дрогата, разстлана на вестник под леглото му.  
В началото на октомври при претърсване на адреси в Долна баня и с. Алдомировци бяха иззети различни количества марихуана. След получена информация за пласиране на дрога криминалисти от РУ-Сливница задържаха 31-годишен мъж от Драгоман и криминално проявеният Ж.А. /20 г./, които пътували във “Форд Мондео”. При обиск на колата в кожено яке бе открито пликче изсушен канабис.
Само преди няколко дни пирдопски криминалисти уличиха 21-годишен младеж от Хисаря и 17-годишен от с. Антон в притежание и съхранение на наркотични вещества. При претърсване на наследствена къща на единия бе открит плик с 50 гр сух канабис, в храсти извън града полицаите намериха още грам канабис, смачкан на топчета. Преди седмица в с. Григорево автопатрул на РУ-Елин Пелин залови “надрусани” младежи, които се придвижвали с л.а. “Ягуар”. При обиск на колата била открита доза марихуана.