Дрейк решиха в полза на Тортуга кой няма да е следващият му съперник на Острова на мъртвеца.

Жоро Костадинов изпълни задачата, поставена му от Дилян, и не позволи имунитетът да отиде у Станислав от "вражеското" племе Барбадос.

Стриптийзьорът обаче бе категоричен, че на този етап вече играе не за бившите Тортуга, а за себе си.

Изпитанието този път изискваше от оцеляващите да се задържат максимално дълго върху дървени колчета с различен диаметър, забити във водата.

Допълнително затруднение представляваха лакомствата, с които водещият Карамазов изкушаваше петимата от мястото си на брега.

Никой не прояви интерес към безалкохолния коктейл, но Бъч се отказа от играта заради порция крем, Лъчезар се предаде за един еклер, а Светла

прекрати участието си срещу огромно парче торта

Най-губещ от това изпитание се оказа Станислав. Той устоя на изкушенията, но когато остана сам срещу Костадинов, любопитството го провали...

Докато питаше дали ще бъдат предложени още изкушения, гребецът изгуби равновесие и падна във водата. Така остана без сладкиш, но и без имунитет.

Вечерта Финдо не издържа на глада и изтърва нервите си, а Бъч насърчаваше намерението му да се откаже, като дори предложи да заплуват накъдето им видят очите.

Ш'ти забия ножа в обектива на камерата... и ще я хвърля в блатото, при жабите, заканваше се Дилян пред оператора, като обясняваше колко е изнервен.

Аз вече наистина превъртях, заяви той и поиска да им изпратят в лагера психоложки или звероукротители, а Станислав продължаваше да настоява за храна... (вж. видео).

Междувременно Джина Стоева стана петата жертва на Дренски

по пътя му към победата. Преди дуела, за който певицата не подозираше до последно, двамата прекараха в идилия времето си на Острова на мъртвеца.

Задачата пред всеки от тях изискваше да изрови от пясъка въже, с което да направи импровизирани стъпала между два вертикални дървени стълба и да вземе от върха на конструкцията своето флагче.

Джина се сражава мъжки, но съперникът й беше свръхмотивиран и това предопредели изхода от играта.

Те се разделиха с прегръдка и изненадващия жест на пилота, който я вдигна на раменете си и я потопи във водата, а накрая я обсипа с целувки...