Вчера бяха полуфиналите, а днес - финалните срещи от баскетболния турнир за ученици "Млади надежди". Както досега, негови организатори отново бяха нашият сайт botevgrad.com и баскетболен клуб "Балкан".

Кратката усмивка на октомврийското слънце позволи вчера голяма част от полуфиналните двубои да се играят на площадките до спортната зала. Само най-малките - четвъртокласниците, определиха финалистите във физкултурния салон на началния кус на ОУ "Н. Й. Вапцаров". Днес дъждът вкара малките баскетболисти в битка за първите места в самата зала "Балкан".

Във финала при четвъртите класове IV Г клас от "Вапцаров" победи с 27-5 IV А от ОУ "Васил Левски". При петокласниците в спор за първото място се изправиха две "вапцаровски" паралелки. С 18-7 V Д победи V В клас.

Безапелационен победител при шестокласниците стана тимът на VI В клас от "Н. Й. Вапцаров", като във финала се наложи над VI Б клас от ОУ "Васил Левски" с 41-19.

При седмокласниците предварително считаният за фаворит отбор от VII В клас на "Вапцаров" загуби от съучениците си от VII Г  с 24-31. След като им бяха натрити  прекалено вирнатите носове, момчетата от загубилия тим не излязоха на награждаването, за да получат своите подаръци - стилни баскетболни потници с надпис botevgrad.com. По-късно някои от тя се смислиха и се върнаха да си получат наградите.

За разлика от предишните две издания на турнира "Млади надежди", този път имаше и суперфинал. В него се срещнаха победителите при шести и седми клас. Победиха по-малките, тъй като абсолютно всички момчета от този отбор тренират организирано баскетбол в "Балкан", за разлика от своите съперници.

Купите и наградите бяха връчени от собствениците на botevgrad.com - Тихомир Найденов и Иван Гавалюгов.