Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън изгуби в съперничеството си с Барак Обама за номинацията на демократите през 2008 г., но сега е по-популярна от президента, сочи най-новото проучване на института "Галъп", цитирано от американски вестници, пише БТА.

От януари насам рейтингът на Обама е спаднал с 22 пункта - от 78 на 56 процента, докато за същия период, този на Клинтън се е снижил с едва три пункта - на 62 процента, посочва "Лос Анджелис таймс".

Новината, че Хилари Клинтън води по популярност пред Барак Обама не би трябвало да учудва никого, отбелязва на своя уебсайт в. "Крисчън сайънс монитър".

Обама е президент и през първите си девет месеца на поста се зае с куп тежки въпроси начело с икономиката, здравеопазването и Афганистан. Някои неизбежно охладняха към него, особено хората с независима политическа ориентация и републиканците.

Общественото внимание е значително по-слабо фокусирано върху работата на Клинтън, тъй като тя подпомага разгръщането на външната политика на Обама по света, допълва медията.