Само поглед към колата и веднага ви става ясно, че нито проектантът, нито собственикът на този автомобил знаят думата компромис. Особено, когато става дума за най-присъщото на автомобила - скоростта.

За Роналд Гумперт, бивш шеф на Ауди-моторспорт и създател на този уникален автомобил по въпроса изобщо не се говори, предаде auto-press.net

Ускоряване от 0 до 100 за три секунди, максимална скорост 360 км/ч - за тези цифри си заслужава да използваш бог знае какви секретни материали и композити, като най-важен е финалът - пълна маса на колата едва 1200 кг.

Няма как да не ти се изправят косите от пълния потенциал на осемцилиндровия, V-образен двигател, пълнен с две турбини и развиващ максимална мощност от 800 к.с.

Запалването на двигателя прилича на пристигането на гръм, стресът продължава при влизането в колата през тесния отвор на вдигащата се нагоре врата тип крило на чайка.

Вътре има два анатомични карбонови пашкула за сядане, леко тапицирани с парчета кожа, както и задължителните за такъв тип автомобил четириточкови предпазни колани.

Защитата е поверена още на специален карбонов монокок и пространствена тръбна рама, които са издържали с успех нужните краш-тестове.

Дизайнът на автомобила определено не е италиански, където съдържанието се подчинява на формата. При немците е водещо инженрнот начало, а в Аполофомата е подчинена на нуждите и практичността под строгата диктовка на инженерите.

Иначе колата си има всичко - активно пневматично окачване с ход на просвета от 20 до 100 мм, аудиосистема, видеопарктроник, климатик. И това всичко плюс ужасяващата динамичност е на разположение за четвърт милион евро. Сума напълно достатъчна за да довърши побъркването на автоманиака.