По традиция Обреден дом – Ботевград организира специлно тържество за семейните двойки, които са сключили граждански брак преди 25 години. Покани бяха изпратени до всички юбиляри от община Ботевград. 15 двойки потвърдиха, че ще празнуват заедно сребърни сватби. Тържественото събитие се състоя снощи. То започна с официална церемония в сватбената зала на Обредния дом, където сребърните двойки положиха подписите си в почетната книга и вдигнаха наздравица за щастлив и дълъг семеен живот. Празникът на семействата продължи в ресторант “Камелиите”. Там ги очакваха много изненади, подготвени от организаторите.

Трима мъже бяха изправени пред предизвикателството да построят “къщата на мечтите” с помощта на детски конструктор. Победителят получи интимен сервиз за кафе, а останалите участници – по един чук, украсен с панделка, за да се упражняват в строенето на къщи до златната сватба.

Дамите също се състезаваха. Пет от тях търсиха стотинки в купи с брашно. Победителката в надпреварата бе наградена с касичка, в която да спестява пари за семейството. Останалите участнички получиха сувенири.

За сребърните двойки имаше и други подаръци: по бутилка шампанско със специален етикет и празнична програма с участието на фолклорен състав “Ботевградска младост” и малката изпълнителка Любомира Вушева.