Павлин Цветков ще се яви на предстоящите избори за кмет на Правец като независим кандидат.  Неговата кандидатура се издига от Инициативен комитет с представители на различни населени места в общината.

"Кандидатирам се за кмет на Правец, защото искам да променим нашия живот към по-добро. Ние, хората, които живеем в този прекрасен край, имаме правото сами да определяме дневния ред на общината, както и да контролираме всеки изхарчен лев. Това, което предлагам, е честно и прозрачно гражданско управление с истинска грижа за хората на община Правец. Разчитам на тяхната подкрепа", каза за електронното изадание Павлин Цветков.

32-годишният политолог е възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури, завършил е публична администрация и международни отношения в  Атинския университет, Гърция. Отрасъл е в Правец, откъдето са и родителите му. В родословието му има съратници на Левски и диарбекирски заточеник. Автор е на исторически публикации за Правец, работил е с археолози, историци, политици, социолози и журналисти за развитието на местността и авторитета на града. Своята привързаност към хората и родното си място засвидетелства още преди години, когато след завършването на образованието си зад граница се завръща в града и инициира образуването на Гражданско сдружение, чиито председател е и до момента. Работата му е свързана с юридическа помощ и обществена подкрепа при търсенето и защитаването на правата на гражданите пред местната и държавната власт.

“С всеотдайната си дейност Павлин Цветков печели безрезервното доверие на хората в региона. Набралото скорост недоволство към модела на управление в Правец този път залага на политически необременен, морално некомпроментиран и обществено себеотдаден млад човек”, категорични са от Инициативния комитет, който издига кандидатурата на Цветков за кмет на Правец.