Информацията за готовността на общината за работа при зимни условия бе включена като първа точка от дневния ред на днешното заседание на ОбС. По време на обсъждането някои от местните депутати посочиха конкретни проблеми за решение. Цеца Христова от “Атака” каза, че дупките по четвъртокласната пътна мрежа в общината затрудняват движението на автомобилите. Цветан Коцев от БСП изтъкна, че улица “Сан Стефано", в участъка от църквата до парка, е непроходима в дъждовно време. Той предложи да се вземат необходимите мерки, за да не се задържа вода по улицата. Съветникът от “Евророма” Васко Михайлов поиска да се предприеме асфалтиране на някои улици в ромската махала и да се обърне внимание на уличното осветление, тъй като на опредлени места лампите не светят.

В отговор кметът Георгиев каза: “Ремонтите на четвъртокласната пътна мрежа в общината се финансират от държавния бюджет. Миналата година получихме около 520 000 лв. за тази цел, но тази година не са превеждани финансови средства на общината. Не виждам никакви проблеми за движението от Новачене до Боженица и от Новачене до Липница. Твърдя това, защото пътувам всеки ден по тези маршрути.
Няма проблеми и с отточване на дъждовната вода по улица “Сан Стефано”. Тя се събира само, когато вали пороен дъжд. Задържа се на повърхността на улицата за около 5,6 минути. Улица “Сан Стефано” е асфалтирана миналата година и всички съществуващи оттоци по нея работят.
Не съм съгласен, че не се асфалтират улици в ромската махала. През тази година сме асфалтирали пет улици в Ботевград, еднато от тях е “Зелинград”. Що се отнася до уличното осветление, ще разпоредя на зам.кметът Цанко Цанов да извърши проверка. Ако има изгорели лампи, ще ги сменим.”.

Градоначалникът съобщи, че до дни започва ремонт на уличното осветление в Ботевград.