Емил Кошлуков си припомни какво е правил преди 20 години на този ден в студиото на „Денят е прекрасен" днес.

Специален гост в „Денят е прекрасен" тази сутрин беше Емил Кошлуков. Той разкри как се чувства един от символите на студентските протести през 1989 г. 20 години след падането на Берлинската стена.

По повод на четирите месеца, прекарани в затвора, Емил Кошлуков се пошегува с водещите Ива и Боги, че не са изпуснали нищо от това, че не са били там.

Въпреки че изглежда спокоен и усмихнат, той се смята за репресиран. Твърди, че просто не е играл по правилата. „Отказвам се от политиката засега, въпреки че тя чопли и е като краста, но изтощава. Смятам, че бях и винаги съм се опитвал да бъда почтен политик", сподели Кошлуков.

Близкият му приятелски кръг е от хора, които не се занимават с политика - актьори, музиканти, журналисти. Затова, той призна, че много неща извън политиката го влекат и все още не е решил с какво ще се занимава занапред - бизнес, медии или научна кариера.

Емил Кошлуков говори и с много обич за дъщеря си Алис, която е на 12 години и живее с майка си в Америка. Тя му липсва много и разстоянията го карат не винаги да се чувства като добър баща. Той пътува поне два пъти в година до Маями и цени всяка минута, прекарана със своето дете.