Частният бразилски университет "Бандейранте" в Сао Бернардо до Кампо е изключил своя студентка заради "късата й рокля", която носила на лекции, съобщава Си Ен Ен.

По време на занятия Гейзи Аруда се появила с къса розова рокля, което според ръководството на учебното заведение е в нарушение с "етичните принципи и академичното достойнство на университета".

Когато Аруда стъпила в учебната зала, тя била освиркана и обсипана с обиди от своите колеги. Заради създалата се суматоха се наложило полицейската охрана да изведе 20-годишната студентка по туризъм, наметната с връхната дреха на своя преподавател.

Видеото от случката бе разпространено в медиите, както и в YouTube.

От този момент Гейзи Аруда присъства често в бразилския телевизионен ефир, като споделя, че унижението е било "твърде голямо" и е абсурдно да е изключена за подобно нещо.

Бившата студентка каза, че е научила за изключването си от медиите, а не чрез официално известие, адресирано до нея.

По повод изказванията на момичето университетът "Бандейранте" аргументира своето решение чрез съобщение в местната преса, озаглавено "Образователна отговорност". В него академичното ръководство пояснява, че решението е взето на съвещание със студентския съвет.

В последствие ръководството реши да преосмисли решението си, заради множеството протести на младежи пред сградата на университета