Силистренският окръжен съд даде ход на делото за убийство на Марин Маринов и за незаконно притежаване на оръжие срещу бившия общински съветник от ДПС Сунай Ремзи. Председателят на съдебния състав Деян Денев, който е и председател на Окръжния съд, допусна част от медиите само за протоколни снимки и обяви процеса за закрит „по ред причини, включително и заради грипната епидемия". Денев обяви, че само присъдата ще бъде прочетена публично. В залата останаха свидетелите на двете страни и адвокатите на обвиняемия. Прокурор по делото е Михаил Папазов.

Убийството на 27-годишния Марин Маринов от ромски произход бе извършено на 27 март 2007 година в заведението "БГ клуб" в центъра на Силистра, стопанисвано от Ремзи. След престъплението Сунай Ремзи избяга в Турция, където бе арестуван. Той лежа близо 2 години в турски затвор. По искане на българските власти беше върнат.

След убийството, ДПС, чийто общински съветник бе Сунай Ремзи, го изключи от партията и се разграничи от случая, определяйки го като криминално деяние от личен характер.