8890 бутилки марков алкохол иззеха служители от Митница Русе. Стоката е иззета от данъчния склад, намиращ се на пътя Дунав мост - София, тъй като са установени сериозни нарушения на акцизното законодателтсво. Складът е лицензиран през март тази година, като според лиценза в него ще се съхраняват уиски и водка от чужди марки и ще се поставят български акцизни бандероли.

Служители от отдел "Оперативен митнически и акцизен контрол" и отдел "Акцизи" в Митница Русе са проследили сделките с алкохолни напитки, при което се оказало, че големи количества продукция напускат склада под режим "отложено плащане на акциза". При този режим не се дължи акциз и алкохолът не се облепя с бандерол, тъй като пътува до друг данъчен склад. В случая стоката е била предназначена за Румъния, но проверка на румънските митнически власти установила, че стоките не пристигат в северната ни съседка.

Съставени са актове за укриване на акциз срещу дружеството, управляващо склада, и е назначена ревизия. Наложен е запор върху наличните 3464 бутилки водка и 5426 бутилки  уиски, които са иззети за съхранение в складовете на Митница Русе. Стойността на задържаната стока надминава 230 000 лева, а размерът на дължимия за нея акциз е 114 251 лева.