От сряда насам търсещата машина на Google вече търси в данните на Световната банка, за да предоставя ключови детайли и интерактивни графики по специфични теми заедно със собствените й резултати – съобщи Cnet news.
Световната банка предоставя на Google данни с факти и цифри по 17 основни индикатора, сред които прираст на населението, брутен вътрешен продукт, енергийно потребление и др.
Търсенето в Google по 17-те индикатора става лесно и интуитивно, твърди Cnet News. Може да се впише само даден индикатор, например “световен прираст”, или пък да се въведе въпрос: “Какъв е световният прираст?”
Най-отгоре над резултатите се показва мини-изображение на графика, съответстваща на най-новите статистики. Кликването върху мини-изображението води до отварянето на по-голяма и интерактивна картина, където могат дори да се правят сравнения.
Графиките могат да бъдат вградени като HTML код в совбствени уеб-страници и блогове, като дори може да се въведе опцията данните да се обновяват всеки път, когато Световната банка има нови резултати по темата.