От около десетина дена, след спечелен конкурс, Румяна Генчева Михайлова е назначена за директор на Дома за стари хора в Етрополе.
Завършила е висше образование във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий” в гр.Велико Търново. Бакалавър е по социални дейности, магистър Стопанско управление-здравен мениджмънт и магистър по управление на здравните грижи.
И още нещо, заместник-председател е на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи. Участвала е в редица национални конференции и конгреси, свързани със здравеопазването в България. Освен с познания и квалификации, умението й да работи в екип е едно от нещата, което ще й помага в бъдещата работа.
До назначаването й за директор на Дома за стари хора е работила в отделението по анестезиология и интензивно лечение към МБАЛ Етрополе, като 16 години е била реанимационна медицинска сестра и 2 години-старша медицинска сестра в същото отделение. 
Макар и от няколко дни на новата работа, директорката има вече своите виждания за развитието на социалното заведение. До преместването им  в старата болница, за което има решение на местния парламент, усилията й са насочени към продължаване работата  около грижите за поверените й хора. На първо място е хигиената и дезинфекцията на помещенията. Особено сега около появата на грипния вирус. С оборудването и храната не може да се оплаче, защото са на държавен делегиран бюджет.
За разнообразяване на живота в Дома ще се осъществяват посещения на децата от детските градини и детската ясла с детските им изпълнения.
И не само това сподели директорката за Дома и за вижданията си за по-нататъшната си работа. Големи надежди се възлагат с преместването на базата. Затова и сега не се предприемат драстични промени и ремонти, както е в останалите части на болницата.
Тя много се надява на спонсорство и дарения, като вече се водят  преговори с фирми и има договорени дрехи и други неща за клиентите и за Дома като цяло.
Накрая помоли да изпишем телефона, на който могат да се обаждат бъдещите спомоществователи -  072066988.