На днешното си заседание съветниците утвърдиха таксите за ползване на новия общински спортен учебно-тренировъчен център “Васил Левски”. Учениците от общинските училища ще могат да ползват съоръжението, без да заплащат, във времето то 8 до 16 часа. Те няма да заплащат и при организирани посещания през почивните дни.
Учениците от държавните училища – ТПГ “Стамен Панчев” и ПГТМ “Христо Ботев”, ще ползват безплатно центъра, ако директорите осигурят средства за тази цел.
Таксата за индивидуални посещения на ученици след 16 часа и в почивните дни е 5 лв. 12 лева ще плащат възрастните, които имат право да посещават центъра след 16 часа в делнични и почивни дни. Кметът уточни, че таксата им дава право да се възползват от всички екстри на комплекса – сауна, басейн, масаж, фитнес.
Съветникът Иван Гавалюгов изказа мнение, че таксата е висока и предложи да се определят такси за отделните услуги. В отговор кметът каза, че в бъдеще ще се помисли и по този въпрос.
Съветниците гласуваха за обслужване на центъра да бъдат назначени 7 човека – управител, двама методисти, фелдшер, технически секретар, чистач и огняр. Тяхната издръжка се поема от общинския бюджет. На този етап центърът ще се издържа със средства от делегираните бюджети на общинските училища и постъпления от такси.  

Общински спортен комплекс "Васил Левски" ще бъде открит официално на 29 ноември от 14.30 часа.