Лидерът на партията „Евророма" Цветелин Кънчев е бил задържан от полицията, научи Дарик. За момента не е ясна точната причина за ареста.

По-рано днес неофициални информации замесиха името на Кънчев в случай на изнудване, при който бяха задържани четирима други мъже, сред които и вуйчото на фолк певеца Азис Христо Върбанов - Папата.

Христо Върбанов бе задържан за това, че е изнудвал бившия шеф на дирекция "Гражданска защита" Никола Николов. По случая са задържани общо четирима души, които са от ромски произход. Акцията по тяхното залавяне бе проведена в заведение в района на хотел „Плиска". Никола Николов бил изнудван за 250 000 евро, за да не стигнат до медиите документи, които го уличават в длъжностно престъпление. Бившият шеф дал на изнудвачите 150 000 евро, но когато те поискали още, подал сигнал в полицията. Срещите между изнудвачите и Николов започнали в началото на ноември.  

По-рано през деня стана ясно, че лидерът на ромска партия в България е присъствал на срещите като гарант, че всичко ще мине нормално.