Временна невменяемост, моментен афект или направо лудост ще се пробват да докажат защитници на сочения за убиец на студентката Радостина Евтимова - Георги Цветанов, съобщава „Позвънете новини".

Това са споделили близки до двете страни на процеса за кървавата драма, която се разигра през март тази година. Тогава в апартамент във варненския квартал „Левски", зверски бе заклана 21-годишната студентка от Икономическия университет.

„На защитата не са останали никакви процесуални способи, с които да докаже невинността на Георги Цветанов", заяви един от водещите адвокати във Варна и частен обвинител по делото за убийството на Радостина - Иван Томов.

По негови думи искане от страна на адвокатите на Георги за нова, петорна психиатрична експертиза е единственият вариант, с който те могат да се опитат да отърват подзащитния си от осъдителната присъда.

За да бъде допуснато едно такова искане обаче, защитата на Цветанов ще трябва да докаже, че в предната експертиза има пропуквания.

Не виждам как може да бъде убеден съдебният състав в това, че по време на убийството Георги е бил в състояние на афект, а е нанесъл 54 рани. Освен това, както вече се знае - жертвата е била смляна от бой преди това, обяснява адвокат Томов

Според зам.-окръжния прокурор на Варна Радослав Лазаров, който е и наблюдаващ делото обвинител, са събрани всички необходими доказателства, които да позволят приключването на процеса в най-кратки срокове.

Той счита, че няма причина по делото да не бъде постановена присъда в определените 3 дни за процеса - 7, 8 и 9 декември т. г. Защитата обаче все още не е подготвила пледоарии.

„Искаме първо да видим резултатите от експертизата на лаптопа на Радостина, за това дали той е манипулиран. След това ще имаме искания. Твърде е вероятно едно от тях да е нова психиатрична експертиза, но това подлежи на обсъждане с другите двама колеги".
Това обясни Тодор Касабов - единият от адвокатите на Георги Цветанов.