Петима мъже са задържани и уличени в извършено от тях отвличане. Криминалисти на столичното Първо РУМВР действали по горещи следи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал вчера към 7.00 часа. Служител на хотел „Плиска" станал неволен свидетел как пред сградата на хотела петима натикват в автомобил млад мъж и потеглят в неизвестна посока.

Човекът веднага позвънил на телефон 112 и на място пристигнали екипи на столичното Първо РУМВР.

Криминалистите извършили оглед, разпитали свидетели на инцидента, скоро изяснили марката и номера на автомобила, който се оказал собственост на гражданин от Севлиево. Автомобилът обаче бил предоставен за ползване на негов 25-годишен познат от с. Градец, пребиваващ в столицата без адресна регистрация.

Така разследването било насочено към издирването му и скоро служителите на МВР установили, че живее в къща в кв. „Надежда".

Криминалистите изяснили и кръгът, в който той се движел, и в полезрението им попаднали четиримата му приятели - /21 г./ - негов съселянин, В.И. /59 г./ от Сливен, осъждан за убийство, С.Б. /27 г./ от Котел и М.Т. /29 г./ от Златарица, регистрирани в полицията за различни престъпления. Те също живеели в квартала без да са се регистрирали.

При последвалото претърсване в една от стаите на къщата, обитавана от 25-годишния мъж, служителите на реда открили жертвата - 28-годишен столичанин. Той бил завързан, а по тялото му имало явни следи от нанесен побой.

Оказало се, че инициатор на покушението е мъжът от Котел. Той научил, че „жената на живота му", с която живеел на семейни начала, имала връзка с 28-годишния мъж и решил да сложи край на изневярата.

5-членната група е задържана с полицейска мярка за 24 часа, материалите по преписката са докладвани в прокуратурата с искане за удължаване на мярката им за задържане на 72 часа.