Alfa Romeo официално разкри новия си сериен модел Giulietta. Той ще замени на пазара модела 147. Световната премиера ще бъде на предстоящия международен салон в Женева през март, като продажбите ще започнат през пролетта в Италия, а след това и на другите пазари.

Вложената идея от Alfa Romeo Style Centre е това да бъде автомобил със спортен характер, притежаващ както забележителна бързина по най-трудните маршрути, така и осигуряващ комфорт при ежедневното движение в града. Размерите на автомобила са компактни: дължина 4,35 м, височина 1,46 м, широчина 1,80 м и междуосие 2,63 м. С тях Giulietta идеално се вписва в пазарният сегмент С.

Отпред автомобилът е с триизмерен дизайн и се характеризира с нова интерпретация на класическата решетка на Alfa Romeo. При предните фарове е приложена LED технологията и функцията Daytime Running Lights (DRL) за максимална безопасност. Отзад светлините също са диодни.

Профилът е със скрита дръжка на задната врата и големи алуминиеви джанти. При интериора таблото е с алуминиеви елементи и напомня за 8C Competizione. Салонът се характеризира с италиански стил и внимание към детайла, подпечатано с червени емблеми на марката.

Alfa Romeo Giulietta е екипирана със системата Alfa DNA, която променя поведението на автомобила според различните пътни условия. Водачът може да оперира с три настройки - Dynamic, Normal и All Weather. Тази технология е стандартна за цялата гама на новия модел и променя поведението на двигателя, кормилното управление и електронния диференциал Q2.

При лансирането Alfa Romeo Giulietta ще се предлага с пет турбо двигателя, четири от които с екологично ниво Euro 5 и със система Start & Stop. Бензиновите двигатели са 1,4 TB - 120 к.с., и 1,4 TB MultiAir - 170 к.с. Дизеловите агрегати са второ поколение JTDM: 1,6 JTDM - 105 к.с., и 2,0 JTDM - 170 к.с. Гамата ще бъде завършена с ексклузивна конфигурация Quadrifoglio Verde (Четирилистна детелина). Моторът й 1750 TBi произвежда максимална мощност 235 к.с.