Чиста случайност донесла 1 680 000 лева на единия от двамата късметлии, улучили щастливите числа на Българския спортен тотализатор. Преди броени седмици джакпотът от над 3 милиона лева отиде при две семейства от старозагорския регион.

Единият от бъдещите милионери тръгнал към тото пункта, за да пусне фиша си, но забравил очилата си и не могъл да попълни сам заплануваната цифрова комбинация. Съпругата му в този момент също била ангажирана. Неподозиращият късмета си мъж все пак се решил да пусне фиш и взел един от готовите, попълнени фишове в тото пункта. Семейството едва повярвало, че именно този готов фиш им е донесъл повече от милион и половина и че забравените очила всъщност се оказали щастливо стечение на обстоятелствата.

Другото семейство милионери обаче вярва, че неслучайно е грабнало големите пари. Спечелилите са вярващи и са убедени, че Господ им е изпратил джакпота, защото са добри хора. Те възнамеряват да започнат нов живот при сина си в чужбина и да стартират семеен бизнес. Останалата част от сумата семейството възнамерява да дари за благородна кауза. Мъжът бил толкова развълнуван от случилото се, че дори забравил фиша си, когато отивал в централата на БСТ, за да прибере печалбата. Служителите на тотализатора обаче му съдействали и той е вече законен милионер.

Данните на тотализатора сочат, че 80% от пусканите фишове не са със случайни числа. В повечето случаи това са дати на важни за семействата събития, рождени дати или семейни празници.