Полицаи от Ботевград са задържали трима мъже от Бургас, които са се опитали да измамят 87-годишен възрастен човек от Ботевград.

И тримата са с криминални регистрации и осъждани. Те са се опитали да излъжат мъжа със 7000 лв, съобщава МВР.

Полицаите са заловили измамниците, след сигнал на бдителен гражданин. Той се обадил в районното управление и подал сигнал за съмнителни мъже, които се навъртат около сградата на местна банка.
Единият от групата говорел с възрастен мъж, чието поведение било съмнително.

Измамниците действали по познатата схема - единият от тях се представял за журналист от телевизия, набелязаната жертва уж печелела голяма сума пари, за да я получи трябвало да представи сумата.

В последствие се разбрало, че възрастният човек е щял да "изгори" с всичките си спестявания. Той бил тръгнал да плаща сметки, когато към него се приближил млад мъж и го заговорил.

Обяснил му, че в Ботевград бил открит нов магазин за месни продукти с много ниски цени и предложил да му го покаже. Двамата тръгнали към сградата на местното "Енергоснабдяване" и срещнали друг мъж - член на групата, който се представил за журналист от предаването "Познай число" и веднага им казал да посочат две числа.

Естествено числата били печеливши - възрастният мъж "спечелил" 10 000 лв., но за да ги вземе трябвало да покаже сумата. Той признал, че всичките му спестявания в банката възлизат на 7000 лв. и влязъл в офиса да ги изтегли.

Точно тогава пристигнал полицейски екип и на място заловил групата измамници.
Те са на 35г., 45 г. и 32 г.

От полицейската акция е успял да избяга четвъртият член на групата, който е обявен за издирване.
И той има богато криминално досие - измами, грабежи, разпространение на наркотици и др.

Двама от задържаните са в списъка на известните измамници, които са кръстосвали цялата страна.

При обиск в единия от мъжете са били открити 4000 лв., а останалите разполагали с по 400 лв. Предполага се, че мъжете са извършили и друга измама, непосредствено преди тяхното залавяне.