Служители на РУ-Ботевград заловиха 41-годишна жена при опит да изтегли от банка 75 хиляди лева с фалшива лична карта

Двамата й съучастници са задържани малко по-късно от магистрални полицаи на ОД МВР-София в района на тунел “Витиня”

Служителите на полицейското управление имали информация, че група подготвя теглене на голяма сума пари с фалшив документ за самоличност. В банков офис дамата представила лична карта със собствената й снимка и данни на платежоспособна клиентка. Точно в момента, в който 41-годишната софиянка Д.К. се опитала да изтегли 75 000 лв.от личния влог на тази клиентка на банката, тя била задържана от полицейските служители.  Двамата й авери успели да избягат с лек автомобил “Ауди 100”. След предприети бързи заградителни действия магистрални полицаи на ОДМВР-София засекли автомобила на автомагистрала “Хемус”.
Софиянецът И.К./33г./, който шофирал колата, е стар познайник на полицията, с множество регистрации  за различни престъпления. Другият  - М.К. /21 г./, син на Д.К. до момента няма криминални прояви. В офиса на банката бил извършен оглед, иззети са фалшивата лична карта, мобилен телефон и заявката за теглене на парите.
Образувано е досъдебно производство. Д.К. и двамата й съучастници са задържани с полицейска мярка за 24 часа., гласи официалното съобщение на Пресцентъра на МВР.