Съвременните жени, които преследват богати мъже (които съответно могат да си купят всичко, включително и жена), срещат много трудности. Те трябва да бъдат напълно съвършени: красиви, умни, възпитани и, разбира се, колкото и да е парадоксално, да обичат мъжа, а не неговите пари.

Размислите за това, защо много жени мечтаят за богат мъж, ще оставим за друг път. Сега ще разгледаме един често срещан сценарий за това, какво се случва, когато мечтата стане реалност.

Най-интересното започва след (евентуалната) сватба. Мъжът никога не е до жената: той се връща у дома след полунощ, а сутрин много рано вече е на крак. Така че съвместната вана и шампанското остават в сънищата на мечтите. И на дамите им се налага да общуват с не толкова приятните бизнес партньори на своите съпрузи и техните жени, при това трябва да изглеждат безупречно и да се държат подобаващо. И гледайки какви красавици присъстват на тези приеми, новоизпечената съпруга започва да осъзнава своето несъвършенство.

Често съпругата на състоятелния мъж се оказва в "златна клетка". Тя не може да отиде в клуб, който не съответства на нейното положение, не може да си купи вещ, която не отговаря на последния писък на модата. А и често парите, които получава за лични нужди не са достатъчни. "Нали си имаш всичко необходимо?, учудва се съпругът. Прищевките ти са напълно излишни".

Юридическите въпроси също са толкова неясни. Оказва е, че семейството живее в жилище, което е на името на друг човек, а колата, която ползва съпругата, също не й принадлежи. По този начин, при евентуален развод, тя би си тръгнала така, както е дошла...

Сексуалната хармония също е особено важен момент. Понятието "синдром на мениджъра" вече стана общоизвестно. Човекът не се справя с високото психологично натоварване и изпълняването на служебните задължения става за него единственият и главен приоритет. Често той няма време и сили за нищо друго.

Какво може да направи жената? В отговор на своя упрек тя постоянно чува: "Аз изкарвам пари!". При опит за намиране на утеха "накъде настрани", следва незабавен развод: всеки мъж е ревнив, а богатият още повече. И на съпругите на богатите мъже не им остава нищо друго, освен да харчат сума пари за психолози, които се опитват да им върнат душевното равновесие.

Оказва се, че човекът, който е казал, че "за щастливия брак има две изпитания - богатството и бедността", е бил много мъдър. Ако мъжът и жената са извървели заедно трудния житейски път, те по-лесно ще преодолеят всякакви прегради и трудности. На ако единият е водещата фигура, а другият - твърде "незначителен", това няма да се получи.

И накрая, жените, чиято единствена цел са парите, не трябва да забравят следната мъдра мисъл: "Ако парите са всичко, което ви трябва, то това е всичко, което ще получите".