Нов суперкомпактен USB адаптер, предлагащ скоростта и покритието на новия безжичен стандарт 802.11n, добави в портфолиото си D-Link.

Безжичният N Nano адаптер DWA-131 осигурява на потребителите лесен начин за усъвършенстване на безжичните комуникации и капацитет на наличните настолни или преносими компютри, обявиха от D-Link.

Устройството предлага връзка към безжични 802.11n мрежи и скорост на сваляне на данни до 300 Mbps, а в обратна посока - до 150 Mbps.

„Функцията за установяване на защитена връзка с точка за достъп или безжичен маршрутизатор с помощта на едно - единствено кликване елиминира нуждата от ръчно въвеждане на сложни криптиращи кодове, обясняват от D-Link.

WPS бутонът автоматично конфигурира характеристиките по сигурността, използвайки протокола WPA2.

Ръководството за използване на устройството дава допълнителна информация за лесната инсталация на USB адаптера и включва приложението Wireless Manager за проследяване на последно използваните безжични мрежи."

Продуктите от серията Wireless N на D-Link използват специална антенна технология за предаване на едновременни потоци от данни, преодолявайки препятствия за безжичния сигнал като стени и тавани.

"Тази технология позволява ефективно премахване на т.нар. мъртви точки в безжичната мрежа и позволява на потребителите да получават силен безжичен сигнал за максимална скорост във всяка точка на дома и офиса", допълват от D-Link България.