Според прокуратурата на Лос Анджелис смъртта на Британи Мърфи е в резултат на "естествени причини" и няма подозрителни обстоятелства около кончината й, пише btv.bg.

Оповестяването на официалната причина за смъртта ще отнеме известно време, тъй като ще бъдат поискани токсикологични изследвания. Аутопсията е планирана за понеделник или вторник, обяснява помощник-главният следовател Ед Уинтър.

Не се съобщават подробности за погребението, а представители на актрисата не са били открити за коментар.

Уинтър е заявил, че семейството на Британи Мърфи оказва съдействие на прокуратурата. Полицията на Лос Анджелис също е започнала разследване. В неделя следобед представители на прокуратурата и полицията са били в дома на актрисата и съпруга й, британския продуцент Саймън Монджак.

Съседка на двойката разказва, че пристигналите в неделя сутринта пожарникари са правили опити да спасят Британи Мърфи. Съпругът й, облечен с долнище на пижама и без обувки, е изглеждал "замаян", докато служителите на пожарната са се опитвали да върнат към живот Британи Мърфи.

Докато тече разследването на смъртта на Британи Мърфи, нейни приятели са изразили опасения, че тя е жертва на лекарства по предписание, също като покойния Крал на попа Майкъл Джексън.

Близки до актрисата източници, цитирани от в. "Сън", разкриват, че тя се е пристрастила към болкоуспокояващи медикаменти след поредица от пластични операции. Британи Мърфи е пиела различни лекарства. Сред тях е "Викодин", с който е злоупотребявал Майкъл Джексън.

Като причина за смъртта на актрисата от болницата посочват инфаркт, пише в. "Сън". Приятелите на Мърфи обаче смятат, че до фатален край се е стигнало заради продължителната й битка с лекарствата по предписание.

"Бяхме притеснени да не се случи нещо подобно. Британи живееше на ръба. Тя определено имаше проблеми с лекарствата и я умолявахме да спре. За съжаление обаче тя не ни послуша", разказва близък приятел на актрисата.

Британи Мърфи се е снимала във филми като "8-та миля", "Sin City", "Uptown Girls", "Just Married". Освен в киното тя има и издаден сингъл с Пол Окенфолд("Faster Kill Pussycat),
и две песни за филма "Happy Feet".

От 2007 година е женена за британския сценарист Саймън Монджак, а преди това имаше връзка с Аштън Кътчър.