Швейцарските специалисти от Zai Supersports изработиха специална серия ски, щеки и чанти за Bentley. Те са ръчна изработка и носят дизайнерските белези на автомобилната марка.

За първи път в света в ските са използвани специфични нови композитни материали Zaiìra, съдържащи въглеродни нишки за горния покривен слой на ските, естествен каучук в централната част, както и фабричния карбон и хромираната стомана в извитата им част.

В тях има и допълнителна надлъжна подсилваща част от въглеродни нишки и термопластични композитни материали. При щеките е приложена технологията ExoGrid. Тя е уникална комбинация от титан и фабричен карбон, която намалява масата и гарантира висока стабилност. В момента тя е последният писък при стиковете за голф.

Чантите за ски също са с персонализиран дизайн. Цените на ските - Zai for Bentley ще струват 6800 EUR, а поръчките започват от януари 2010 г. Съвсем естествено количеството е ограничено до 250 чифта с индивидуални номера.

Компанията Zai е основана през 2004 г. в швейцарското село Дизентис. Неин тесен специалитет са високотехнологични ски и продукти, свързани с тях, каски и очила, но всички продукти са ръчна изработка и с патентовани новаторски технологии.