Още един член на така наречената Банда на крокодилите е задържан тази сутрин на ГКПП "Калотина".

Арестуваният е с инициали Д.И. и е известен като Лебеда.

Това съобщи пред журналисти директорът на главната дирекция "Гранична полиция" Захарин Пенов, цитиран от БНР.

Той посочи, че в случая не става въпрос за Емил Милев-Кроки.
От пресцентъра на МВР потвърдиха информацията за задържането.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че експертиза, направена на печатите в паспорта на Евгени Милев - Гейзо, по безспорен начин е показала, че те са фалшиви.

По отношение на Евгени Милев, Пенов посочи, че е бил задържан, когато се явил на граничен пост в страната и предаден на полицията. За граничния служител Димитър Иванов, за когото се смята, че е помагал на бандата, Пенов заяви, че това не е първото му провинение.

Той е бил наказван неколкократно. Захарин Пенов добави, че е имало и други подобни случаи с гранични полицаи. Като пример той посочи случая на аерогара "София".

Припомняме, Евгени Милев-Гейзо също беше арестуван на пункт "Калотина". Той е задържан около 18.00 часа на 19 декември.

При ареста Евгени Милев - Гейзо, който в интервю за национален всекидневник твърдеше, че по време на инцидента на автомагистрала "Тракия" е бил извън България, не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията.

Полицията издирваше двамата братя Емил Милев - Кроки и Евгени Милев - Гейзо за инцидента на магистрала „Тракия", когато двама мъже стреляха по полицаи след обир на турски гражданин. При спецоперация на полицията беше убит Димитър Митрев - Богровеца.