Има неща, за които думите са непосилни да опишат преживяното. Така е и със снощния Коледния концерт в големия салон на НЧ „Тодор Пеев” в Етрополе. Хората, посетили концерта, ще отнесат в себе си за дълго удоволствието и най-вече удовлетворението от майсторството, което етрополските самородни таланти показаха на сцената.
Както си е редно, концертът го откриха коледарите. И след тях тръгна всичко останало – много танци и много аплодисменти за женската вокална група на бившата солистка на ансамбъл „Филип Кутев” етрополката Диляна Колева. Невероятни, както винаги са танцьорите на Калинка Пушкарова – от най-малките до ветераните, всички бяха фантастични в своите изпълнения. За тях аплодисментите почти не стихваха след всяко изпълнение.
И нещо ново, за първи път на сцената излезе създаденият в последните месеци състав на Виолета Цолова „Ретротон”. Явно стремежите на хората на културата все още не са изчерпали творческият си капацитет. Стремежът е към разширяване на съставите, а заедно с това на репертоара и най-вече постоянно подобряване на изпълнението. Всичко се изпипва до съвършенство.
И нарочно оставих за накрая изпълнението на невероятния талант на Етрополе и на България Кристиян Григоров-нашият Криси, както всеки в този град би го нарекъл.
Като нашенска фолклорна „шарена черга” грейна на финала сцената, когато всички участвали в тържествената вечер състави изпълниха сакралната песен „Тиха нощ, свята нощ”.
А салонът беше станал на крака.
Благословът и благопожелания за мирна, по-богата и по-щастлива Нова година към присъстващите, към всички жители на Общината отправи кметът на Общината инж.Богомил Георгиев.
Весела Коледа и щастлива Нова година!