Шахназ Чакъралп, която играе ролята на Сърмашък в излъчвания по „Нова телевизия" сериал "Гордата Аси", се включи в разгорелия се в последните седмици в Турция дебат за все по-смелите любовни сцени в турските филми и сериали.

В актьорската игра няма правила, казва актрисата. Ако ролята го изисква, се събличам, целувам се, мога да отида още по далече, каза тя.

В Турция се дебатира напоследък може ли да има секс сцени във филмите и специално в телевизионните сериали, които се гледат обикновено вечер от цялото семейство.

През тази седмица една снимка на 34-годишната актриса със студент от Анкарския технически университет, появила се в интернет, разбуни духовете. Шахназ заяви, че отношенията между тях са само приятелски, но нейни близки коментират честите й пътувания до Анкара и чата в мрежата със студента Озан Йонен като любовна връзка.

Шахназ често попада в обсега на медиите, но по-често не с любовния си живот. Преди две години издателството, публикувало книгата й „Да ходиш с боси крака", разпрати до медиите съобщение, в което се извинява на разпространителските фирми и на книжарниците, че ги е ангажирало с този проект, като твърди, че от отпечатаните 6 хиляди екзепляра, от читатели са били купени само 344.

Книгата на актрисата всъщност е събрала нейни статии, публикувани в левия вестник „Джумхуриет". Шахназ е активистка на социалдемократическата Народнорепубликанска партия и според медиите една от любимките на нейния лидер Дениз Байкал. Въпреки политическите си пристрастия, Шахназ обаче не отишла на извънредния конгрес на партиията, заради ангажиментите си в Антакия с филма „Гордата Аси".

Не секват новините и около главната героиня в серила - Туба Бююкюстюн. Тя ще се превъплати в циганка в новия сериал „Да грабнещ сърцето", чиито снимки започнаха на 14 декември.

Първите епизоди ще се появят на екрана на АТВ през януари. Сериалът отново е проект на продуцентката Томрис Джиритоглу и се снима от продуцентската къща СИС, които направиха и сериала „Гордата Аси".

Сюжетът е заимстван от пиесата „Пигмалион" на Бърнард Шоу и от филма „Моята прекрасна лейди" с Одри Хембърн и разказва как едно момиче от простолюдието се превръща в дама.

В „Да грабнещ сърцето" Джансел Елчин е музикант от богато семейство, живял дълго време в чужбина и преподавал уроци по пиано. Той се готви за концерт и отива в циганската махала, за да потърси кларнетист. Там среща младата циганка Хасрет (Туба) и решава да й даде музикално образование и да я изведе на сцената. При сблъсъка на двата свята се ражда любовта между тях.

„Ще докосна само с очи красотата ти" е мотото на филма, в който докато Туба става музикална звезда, младият професор по музика открива любовта и тази Турция, която не познава.