Преди малко приключи посещението на финансовия министър Симеон Дянков в община Правец. Той посети фирма „Ники”, която произвежда различни метални изделия  - скари, стелажи, огради и др. Голяма част от производството се изнася в чужбина – предимно Германия и  Англия. Собственикът на фирмата Николай Николов постави пред финнасовия министър някои от най-актуалните за бизнеса у нас въпроси: как дължавата може да повлияе на банките да облекчет кредитирането, както и отпускането на парите по европейските програми.
Министър Дянков посети и езиковата гимназия в Правец. Община Правец е поискала от финансовото министерство 800 хиляди лева целева субсидия за ремонт на училището. Министърът видя на място какви са спешните нужди от ремонт на покрива и  плувния басейн.
Спортният директор на „Лукойл” Сашо Везенков посрещна Симеон Дянков в спортния комплекс. „На 8 октомври на новия стадион в Правец трябва да се играе мач от европейската квалификация по футбол между България и Хърватска за юноши” – съобщи той. Строителството на новия стадион е започнало, а  по проект за трансгранично сътрудничество ще започне и изграждането на модерна лекоатлетическа писта.
Инициатор за визитата на вицепремиера в Правец е областният управител Красимир Живков. „Целта е министърът на място да се запознае с проблемите и живота на българските общини” – заяви Красимир Живков.