Полицаи неутрализираха престъпна група, която доставяла и разпространявала наркотици в пловдивския кв. "Столипиново", съобщава пресцентърът на МВР.

От общо заловеното количество дрога могат да се приготвят около 8 000 дози на стойност 80 000 лева.

Спецполицаите действали след получена информация, че тази нощ двама членове на групата ще получат значително количество наркотик. Срещата била планирана на паркинг на бензиностанция "ШЕЛ -Пазарджик" на автомагистрала "Тракия" - там трябвало да стане предаването на дрогата и прехвърлянето й в лек автомобил.

Така в лек автомобил "БМВ", паркиран на посоченото място, били задържани двама пловдивчани на 29 и 26 години. Паралелно с действията на пловдивските полицаи, колегите им от Пазарджик заловили доставчика - 31-годишен мъж от гр. Септември.

При претърсване в колата била намерена бяла найлонова торбичка и пресовка, облепена с восък и тиксо, съдържащи хероин с тегло 528.9 грама и т.нар."катка" или мешилка, която при подготовката на дозите за продажба се използва като добавка за увеличаване на количеството.

След залавянето на двамата пловдивчани, са претърсени и частни жилища на роднини на единия в Пловдив.

Открити са и нарязани найлонови торбички, керамична плочка, мобилни телефони,  множество СИМ карти и сумата от 3501 лева.
В къщата на чичото на задържания полицаите се натъкнали на мобилни телефони, СИМ карта, 3420 лева и 110 евро.