Анри Пол, шофьорът на лейди Даяна и Доди ал Файед е имал специален статут, който му позволявал да употребява алкохол при изпълнение на служебните си задължения, включително да сяда зад волана.

Тиери Роше, бивш мениджър на парижкия хотел „Риц“, откъдето шофьорът и неговите пътници тръгнаха на последното си пътуване, обясни пред британската следствена комисия, че Анри Пол е бил единственият, който се ползвал с такъв статут.

„На никого не се разрешаваше да пие алкохол по време на работа, но сред персонала на „Риц“ Анри Пол имаше специален статут“, посочи Роше, пиеш БГНЕС.

Неговите показания бяха потвърдени от собственика на фирмата за лимузини под наем: “Като началник на охранителите той имаше директна връзка със семейство Ал Файед и аз не бях оторизиран да правя коментари по въпроса“.

Френското и британското следствие бяха единодушни в заключението, че високата скорост и алкохолът, погълнат от шофьора Анри Пол, са основни причини за катастрофата на 31 август 1997 г. под моста „Алма“ край реката Сена.