Двама наркодилъри са задържани при спецоперация на полицаи от РУМВР-Ботевтград. Акцията е проведена след едномесечно наблюдение на двамата мъже, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалисти и разследващи полицаи от РУМВР-Ботевград иззеха над 160 грама марихуана при поредната акция по противодействие на разпространението на наркотични вещества в района.
Операцията е била планирана след едномесечно наблюдение на двама мъже, които се занимавали с разпространение на дрога в града.

Вчера били ударени три адреса в Ботевград и във вилна зона "Зелин". При проверка на апартамент на ул. "Христо Ботев", в който живеел известен на полицията 28-годишен мъж, на холна масичка е намерен плик изсушен канабис с тегло около 120 грама.

Друго количество от дрогата било открито при обиск на вила, собственост на семейството му.

При претърсване в дома на 30-годишен ботевградчанин на ул. "Христо Ботев", полицаите намерили още 40 грама изсушена марихуана, скрити в шкаф.

Материалите по двата случая са докладвани на дежурния прокурор от Районна прокуратура - Ботевград. Срещу двамата мъже са образувани досъдебни производства по чл. 354 "А".