Иван Чешмеджиев е на 63 години и е от Самоков. Днес той е приет в МБАЛ – Ботевград за операция на простата. Интервенцията ще бъде извършена утре.
Иван Чешмеджиев пожела да сподели пред наш репортер защо е избрал да се оперира в ботевградската болница: „От години страдам от доброкачествено заболяване на простатната жлеза. Проблемът стигна до операция. Болницата в Самоков обаче не разполага с необходимите медицниски кадри и апаратура за лечение на заболяването. По тази причина трябваше да потърся друго лечебно заведение. Чрез интернет открих частна клиника в София, в която извършват такива операции. Там ме прегледаха и ми казаха, че ще ми бъде направена стандартна операция на простата. Поискаха ми да платя 7000 лева. Аз, разбира се, отказах, защото такава сума не е по джоба на един пенсионер. Започнах да се интересувам къде на друго място мога да се оперирам. Моя близка ми разказа за ботевградската болница. Тя пък чула от свои познати, които се лекували в Ботевград. Дъщеря ми се свърза с главния лекар д-р Филев и днес бях приет в болницата. Утре ще бъде опериран и то по съвремения метод – с лазер. Радостното за мен е, че операцията няма да ми струва нито лев. Чрез вашата медия искам да благодаря на д-р Филев и на неговия екип за коректното отношение и внимането. Докато има такива лекари, ние, пациентите, можем да бъдем спокойно за здравето си.”.
В момента в ботевградската болница се лекуват пациенти от Мездра, Правец, Етрополе и други общини, показа наша проверка. Наскоро в МБАЛ - Ботевград е оперирана  23-годишна жена от Приморско. Тя имала кучешка тения, засегнала единия й бъбрек. Жената дошла в местната болница, защото само тук хирурзите казали, че не се налага премахване на органа.