Инспектор инж. Петър Петров от РУПБС – Ботевград е удостоен с награда в конкурса “Пожарникар на годината”. Той е класиран на второ място в раздел “Б”/държавни служители от категория “В” и “Г”, работещи по направление “Пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност/.

Годишните награди “Пожарникар на годината”  се връчват за петнадесета поредна година. Конкурсът има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност и ликвидирането на последствията от бедствия, аварии и катастрофи. Церемонията е съвместна инициатива на МВР и Фондация “Доверие и закрила” с председател Христо Друмев. Конкурсът за титлата “Пожарникар на годината” се провежда в пет раздела.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, зам.-министър Павлин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директори на дирекции и представители на ръководството на МВР присъстваха на връчването на наградите “Пожарникар на годината”.

Общо 13 огнеборци от цялата страна получиха награди в пет раздела. С приза "Пожарникар на годината 2009" бе удостоен главен инспектор Станислав Генчев - началник на РУПБС на ОДМВР - Видин.