Към 1.00 часа тази нощ движението на автомагистала "Хемус" бе спряно, за да може пътят да бъде почистен.

Сериоизно бе положението в района на Витиня на магистрала "Хемус" и тази нощ, като  малко след полунощ движението отново бе спряно за около 2 часа. Проблемите  възникнаха заради силния вятър и обилния снеговалеж.

Според Пътна полиция движението по магистралата тази сутрин е възстановено напълно, но поради лошите метеорологични условия и снеговалежа отново преминаването се извършва бавно. Пътните платна се почистват от снегорини и опесъчават, което допълнително забавя трафика. Пред репортер на botevgrad.com, те отново посъветваха хората които нямат спешна работа в София  да отложат пътуването, а  тези, които все пак трябва да пътуват,  да предвидят в графика си евентуални закъснения. 

Да припомним, че вчера закъсали ТИР-ове блокираха движението към София на автомагистрала "Хемус" в района на прохода Витиня от рано сутринта до 19.00 часа снощи, когато бе отворен пътя.

Поради тежките условия няколко ТИР-а бяха закъсали и блокираха движението към София в района на прохода Витиня, което образува огромна опашка от чакащи превозни средства.

Едва вечерта закъсалите леки автомобили, автобуси и камиони бяха изтеглени. През деня задръстването бе след разклона за Правец и подмина виадуктите на Витиня.

Вчера на магистралата са били блокирани над 5 хиляди души, като сред чакащите да се измъкнат от колоните от автомобили е имало и четирима пациента от ботевградското Спешно отделение, които е трябвало да бъдат транспортирани до болници в София. Сред тях е било и 7 месечно бебе. За щастие, с помощта на полицията, те са успели да стигнат благополучно , макар и едва към 15 часа.

От КАТ вчера препоръчваха на водачите, които са стигнали вече до Ботевград да отбият към Мездра и от там да търсят обходен маршрут. В посока Варна магистралата бе отворена по-рано, но движението бе изключително бавно.
.