Столичен наркодилър, който в момента излежавал присъда "лишаване от свобода" на лек режим, продължавал да развива престъпната си дейност.

Той, заедно с четирима пловдивчани, са задържани от спецполицаи в момент на сделка с наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Четирима криминално проявени са задържани при поредната полицейска операция, насочена срещу наркоразпространители, действащи на територията на София и Пловдив.

Акцията е проведена от служители на отдел "Наркотици" към ГДБОП и ОДМВР - Пловдив след активна и целенасочена работа на МВР срещу разпространението на наркотични вещества на територията на страната.

В резултат на проведеното разследване, в момент на извършване на наркосделка в столичния ж.к. "Дружба", са задържани софиянецът 23-годишен софиянец и трима негови клиенти от Пловдив на възраст между 23 и 28 години, и тримата криминално проявени.

Софиянецът е поредният осъден наркодилър, който докато изтърпявал наказание "Лишаване от свобода" на лек режим, продължавал да развива активно престъпната си дейност.

Тримата пловдивчани били негови редовни клиенти, които доставяли наркотици за разпространение в Пловдив.
При последвалите обиски и претърсвания в колата, с която се предвижвали, и в тях са открити различни по вид наркотични вещества - амфетамин, хероин и марихуана, множество сим-карти, мобилни телефони и пари.

Друга част от наркотиците са намерени при последвало претърсване в столичния наркодилър. Четиримата са задържани за 24 часа, по случая е заведено досъдебно производство.